Dags för klimatvecka i hela länet

På måndag den 25:e är det dags igen för landets sannolikt största och mest samordnade klimat-och energisatsning i landet: Klimatveckan i Jönköpings län. Här följer ett axplock av aktivitererna

ENIG energikonferens
25:e maj
En årlig konferens som riktar sig till främst företag som vill prioritera energifrågan högre i sin verksamhet

Klimatet i fokus
25-26:e maj
Konferens som tar upp klimatfrågan från en rad olika perspektiv och bjuder på en rad kända föreläsare såsom före detta språkröret Maria Wetterstrand och forskaren och författaren Christer Sanne.

Klimatkonferensen
26:e maj
Länets stora nationella konferens som arrangerats sedan 2004 och sedan 2014 drivs av Klimatrådet. Konferensen är kostnadsfri och öppen för alla men kräver att du anmäler dig, senast 11:e maj.

Geodomenpågång_klimatveckan_geodomen
Hela veckan
Geodomen är en uppblåsbar 6,5 meter bred kupol där du kan kliva in och lära dig mer om klimatförändringar på ett spännande sätt. Geodomen kommer att flytta runt under veckan och erbjuda visningar varje dag för 24 personer åt gången. Visningarna är kostnadsfria men du måste boka din plats.

Dymlingens konstutställning
Hela veckan
Konstnärsföreningen Dymlingen är ett välkänt namn i Jönköpings konstliv. Inför Klimatveckan har föreningen tagit fram en konstutställning som visas på Elmia i samband med de konferenser som pågår där under måndagen och tisdagen och flyttas sedan till Högskolan i Jönköping där den finns att beskåda resten av veckan.

Klimat på campus
27 maj
Campus – Högskolan i Jönköping bjuder in till öppna aktiviteter. Bland annat får du ta del av Jönköpings senaste bidrag till VM i solbilsracing, föreläsningar om klimatförändringar och Dymlingens konstutställning.

Upplevelsevandring
27 maj
Jönköpings science center (Upptech) bjuder in till en upplevelsevandring i staden i samarbete med bland annat Hyresgästföreningen, Riksbyggen och ABF. Under vandringen får du följa gröna fotspår och inspireras av utställare längs med vägen. Dessutom är du med och tävlar om fina priser. Turerna avgår varje kvart mellan kl. 16:30-18. Vandringen är kostnadsfri, men du behöver vara på plats hos UppTech senast 15 min innan turen startar. Skicka e-post till christina.flodin-carlsson@abf.se om du vill förboka din plats.

Affärsracet Anderstorp
27-28 maj
Affärsracet-Anderstorp bjuder bland annat in till en energiladdad miljö för upplevelseroch nya upptäkter. Bland annat kan stifta närmare bekantskap med elbilen TESLA samt uppleva Geodomen.

Klimat för alla
29-30 maj
I samband med Jönköpings marknad och på flera platser runt om i länet arrangeras aktiviteter för allmänheten under samlingsnamnet ”klimat för alla”.

Klicka här för fler aktiviteter under Klimatveckan

Det övergripande syftet med Klimatveckan är att bidra till att nå Klimatrådets vision om att Jönköpings län år 2050 ska bli ett så kallat plusenergilän (att det produceras mer förnybar energi här än vad hela länet gör av med). Detta genom att sprida kunskap, inspirera samt skapa och lyfta fram möjligheter inom energi- och klimatområdet.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.