Hälsorecept Panacotta med chiafrön och bär

Recept på Panacotta med chifrön och bär

Fredagsmys behöver inte vara onyttigt. Det kan vara fullt av kalcium, omega-3, fibrer. Rena hälsobomben för kropp och själ. Här är ett recept som ni kan förbereda till fredagsmyset, framför tv:n. Och så är det sött, så barnen lär inte klaga. Och ja just det, chiafröet är fullt av proteiner. Allt av det nyttiga och goda. Låt det smaka!

Panacotta med chiafrön och bär för 4 personer

6 dl sojamjölk eller annan mjölk som du gillar
6 msk chiafrön
1/2 tsk vaniljsocker

Sylt
1 l blandade bär (blåbär, hallon)
1/2 dl vatten
3 dl socker

Gör så här

1. Värm upp hälften av sojamjölken så att den nästan kokar.
Ta av från plattan och häll på resten av sojamjölken så att det blir ljummet.
Tillsätt chiafröna och vispa så att de inte klumpar ihop sig.
Smaksätt med vaniljsocker.

2. Häll upp på glas och ställ i kylen i minst en timme.
Servera med en god sylt på vintern och färska eller frysta bär.

3. Så här gör du sylten till: koka samman vatten och bär i ca 10 minuter.
Häll upp i en väl rengjord glasbunke.
Förvara kallt.

Smaklig måltid!

Text: ETC Kommunikation

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.