Spendera tid inte pengar på barnen

Såhär i julkappstider är det lätt att man överlåter till plånboken att förmedla den kärlek man har till sina barn. Men det kan skapa djupa hål i plånboken om man inte tänker till. Vissa saker går alldeles utmärkt att hyra – barnvagn är ett sådant exempel. Byt och köp digitalt är andra miljösmarta nyckelord för att spara pengar och utrymme. Då slipper du också en massa prylar som svämmar över i förråd och barnrum

Text: Ingemar Tigerberg och Johanna Stål

Arrangera en leksaksbytardag
Under en leksaksbytarbazar har barn möjlighet att byta sina gamla leksaker mot någon annans, istället för att köpa nya. I Stockholms- och Malmöområdet är det Retoy och Lek för hållbarhet som har tagit initiativ till bazarerna .Men det är fritt fram för vem som helst att arrangera ett lokalt event, tips och hjälp går att hitta på Retoys hemsida. Utöver att byta leksaker med varandra har barnen även fått spela spel, rita, käka ekologiska popcorn och delta i pedagogiska workshops. Retoys grundaren Soledad Piñero Misa är uppväxt i Rosengård i Malmö och hennes ambition är att skapa ett forum för att bygga lekmiljöer med och för barn, med inriktning på att leka, låna, byta och lära. Barn ska lära sig om miljö, hållbarhet och FN:s barnkonvention på ett lustfyllt sätt är tanken.
Retoy.se

Pappa recenserar appar
Sköna sajten Pappas appar drivs av Daniel Wieselberg som är pappa till tre barn mellan ett och fem år. Han tyckte att de flesta mobilapplikationer som fanns på App Store höll för låg kvalitet, innehöll för mycket reklam eller av olika skäl inte var anpassade för svenska barn. Så nu testar han nya appar tillsammans med sina barn och bloggar om dem. Sajten är informativ och lättnavigerad, man kan exempelvis sortera efter ämne eller ålder på barnet. Sajten rekommenderar bara appar som är fria från våld, reklam, kopplingar till Facebook/Twitter, eller har inbyggda köpmöjligheter, så att (av föräldrarna) oönskade räkningar undviks.
Pappasappar.se

Hyr barnvagn istället för köp
Barnvagn är en typisk grej som många bara använder under en begränsad tid och kanske därför inte behöver äga. Nu erbjuder vissa barnvagnsaffärer alternativet att hyra barnvagn. Oftast handlar det om så kallad korttidshyra för till exempel semestern, men det finns även leverantörer som erbjuder möjligheten att hyra för hela tiden man behöver vagnen, då oftast till ett förmånligare pris. När +E-redaktionen letade hittade vi alternativ från 275 kronor i månaden med en bindningstid på 18 månader. Därefter får man antingen välja att fortsätta hyra den till samma månadskostnad, köpa loss barnvagnen eller lämna tillbaka den.
Kronan.com
barnvagnsuthyrning.se
hyrabarnvagn.se

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.