Ta bussen till Alperna i vinter

Nu är det dags att boka en resa till alperna inför vinter- och vårsäsongen. Med buss ner, hyra av skidor och all mat inkluderad kan du slappna av, låta hjärnan vila och kroppen vakna. Att det är mer resurs- och klimatsmart än en traditionell resa kan ses som en bonus.

Text Johanna Stål

Att ha en aktiv semester blir allt viktigare när våra arbeten blir mer stillasittande. Att dessutom maximera tiden ute i solljuset är viktigt för att råda bot på depressioner och trötthet under vinterhalvåret. Är du nybörjare, boka en skidresa lite senare på året, i mars, då det är lite varmare och skönare, men det ändå finns kvar snö i bergen. Då kan du kanske till och med åka skidor utan mössa. För den som vill ha orörd pudersnö är det bättre i januari-februari, men då kan det också bli väldigt kallt.

En miljösmart vintersemester för dig som tycker att de svenska alternativen inte ger samma pirr i magen, görs enklast med en bussresa till Alperna. Organisationen UCPA erbjuder all-inclusive resor, där du inte ens behöver släpa med dig skidor. Allt du behöver: mat, skidor, skidlärare, liftkort, boende och resa med sovbuss ingår i priset som ligger på 7-10000 kronor för en vecka. I Alperna bor du enkelt, ofta i sovsal, och sköter städning själv. Du väljer om du vill åka med skidlärare i 23 timmar eller 12 timmar, om du vill åka off-pist mycket eller om du föredrar snowboard eller längdskidor. De som rest med UCPA gör det oftast flera gånger då det är en lärorik och maxad upplevelse. Du får resa med UCPA om du är mellan 18-45 år. Men deras resor är väldigt populära, så vänta inte för länge med att boka.

UCPA står på svenska för “Riksförbundet för sport- och friluftscentra” och är en fransk ideell organisation som stöttas av franska staten för att ge människor möjlighet att sporta och umgås. Idag är organisationen global och den svenska filialen har funnits sedan 1984 och sitter i Göteborg. På sommaren arrangerar UCPA sportresor inom surfing, klättring, golf, mountainbike etcetera. 

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.